ny_banner

Tala Fou

O peleue Puffer Tama'ita'i O Taumalulu e tatau ona i ai

A o latalata mai le taumalulu, ua oo i le taimi e tuu ese ai a tatoupeleue mama mamama filifili mo se mea e sili atu ona lelei ma aoga. O peleue puffer ua avea ma se tulaga tele i tausaga talu ai nei, ma mo mafuaaga lelei. E le gata ina latou maua ai le mafanafana sili, ae latou te faʻaopoopoina foi se paʻi o sitaili-agai luma i soʻo se ofu taumalulu. I totonu o lenei blog post, matou te suʻesuʻeina le faatosina o tamaʻitaʻi puffer peleue ma pe aisea e tatau ai ona i ai i totonu o laʻei uma.

O se tasi o mafuaaga autu mo le lauiloa ofafine puffer peleueo lo latou gafatia e fa'amafanafanaina ai i tatou ma mafanafana i masina malulu malulu. O nei peleue e masani ona faʻatumuina i fulu i lalo poʻo filo faʻapipiʻi, ma faʻafefeteina ai. O le faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi tulaga ese e le gata ina fesoasoani i le tufatufaina atu o le faʻatumu tutusa, ae faʻaopoopoina foi se paʻi faʻaonaponei i le mamanu atoa. E tele filifiliga mo peleue puffer, mai le pupuu i le umi, o loʻo i ai se mea e fetaui ma foliga uma o le tino ma mea e fiafia i ai.

I le faʻaopoopoga i le faʻatinoina, o tamaʻitaʻi puffer peleue ua avea foi ma faʻamatalaga masani. Na faʻalauiloaina muamua e avea ma taʻaloga taʻaloga, talu mai lena taimi na latou faia ai se suiga ma ua lauiloa nei i tagata fiafia i le lalolagi atoa. I aso nei, e mafai ona e mauaina ni peleue puffer i lanu eseese ma mamanu e faʻamafanafanaina ai oe aʻo e faia se faʻamatalaga mataʻutia. Fa'atasia se peleue puffer felanulanua'i fa'atasi ai ma se'ese'ese ma seevae fa'ato'a fa'ae'e vave lou va'aiga i le taumalulu, fa'atino ma aulelei.

O se tasi o vaega sili ona lelei opeleue puffero lo latou felagolagomai. E faigofie ona la'ei i luga po'o lalo e fa'atatau i le taimi. Ose auleleipeleue puffer uliulie mafai ona ofuina i luga o laʻei aloaʻia mo se lagona lalelei ae faʻalelei i taimi o faʻalavelave taumalulu. I le isi itu, o se peleue malosi i lalo e mafai ona faʻaopoopoina se pop o lanu i ou teuga i aso uma ma faʻafiafia atili ai le mea sili ona masani. Pe o e fai fe'au, alu i le ofisa po'o le auai i se fa'apotopotoga fa'aagafesootai, o tama'ita'i puffer peleue o le filifiliga sili ona lelei i fafo e fa'amafanafana ai oe ma aulelei.

I le faʻaiuga, o tamaʻitaʻi puffer peleue o se faʻaopoopoga sili lea i lau laʻei taumalulu. Latou te tuʻufaʻatasia galuega, faʻailoga ma le faʻaogaina mo le sili ona lelei o lalolagi uma e lua. Mai lo latou gafatia e faʻamafanafanaina ai i tatou i le paʻu o le vevela i lo latou gafatia e faʻaeʻeina soʻo se ofu, o nei peleue ua faʻamaonia e tatau ona i ai. Aua la nei avea le malulu o le tau e aafia ai lau sitaili. Fa'asaga i le taumalulu ma le mautinoa i se fa'aleleipeleue puffer.


Taimi meli: Iul-04-2023